Insight Venture Partners legt 1,2 miljard dollar op tafel om softwarebedrijf Episerver te kopen van de investeerder Accel-KKR.

EPiServer is gekocht door Insight venture partners, een in New York gevestigde wereldwijde private equity onderneming gericht op High-Growth investeringen in de technologiesector, EPiServer werd op 1,16 miljard dollar gewaardeerd. EPiServer zegt dat de transactie haar zal helpen bij haar wereldwijde groeistrategie en haar aanwezigheid op de markt uit te breiden.

Door het combineren van intelligente content, commerce en marketing campagnes op één enkel platform in de Cloud, en ondersteund door EPiServers wereldwijde partner ecosysteem, heeft het bedrijf veel organisaties geholpen om de time-to-market van hun digitale transformatie initiatieven te versnellen, aldus Mark duffelel, president en CEO van EpiServer. De nieuwe samenwerking met Insight venture partners zal EPiServer mogelijkheid geven om haar product roadmap te versnellen, en verkoop- en marketing -inspanningen uit te breiden, het partnerprogramma te verbeteren en uiteindelijk het merk doen, voegde hij eraan toe.

Datacon is als eerste partner in Nederland betrokken bij verschillende EPiServer projecten. De overname zal de toepasbaarheid van het platform vergroten.