Sinds 1962 levert Allinq (voorheen Schuuring) kwalitatieve, innovatieve en betrouwbare producten en diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Allinq ontwerpt en realiseert zowel traditionele kopernetwerken als moderne glasvezelnetwerken of draadloze verbindingen. Daarnaast voert zij het beheer hiervan uit

Doelstelling

Allinq wilde haar voorraad registratie op orde krijgen door middel van het gebruik van een e-commerce platform waarin de onderaannemers zelf bestellingen kunnen plaatsen. Met het gebruik van de webshop
dienden de volgende doelen worden gerealiseerd a) Voorraad bij Schuuring verlagen b) Reduceren waste c) Verhogen efficiency en d) Bewust inkopen van producten. De webshop was een structurele oplossing en diende onderdeel te worden van de nieuwe ICT architectuur binnen Schuuring. Schuuring was hierbij opzoek naar standaard oplossing met zo min mogelijk maatwerk.

Uitgangspunten

De uitgangspunten van het project waren als volgt:
  • Zo min mogelijk maatwerk
  • Schaalbare, toekomstbestendige oplossing passend binnen het IT landschap van Allinq
  • Integratie met Infor (Baan) voor de orderverwerking

Oplossing

Op basis van de uitgangspunten en doelstellingen adviseerde Datacon om het EPiServer commerce platform in te zetten, en vervolgens een connectie vanuit deze applicatie te maken naar Infor via de bestaande (Biztalk) ESB. Deze oplossing voorkomt maatwerk en biedt een schaalbare, passende oplossing voor de uitdaging van Allinq.

Realisatie

Datacon realiseerde een met Infor geintegreerde e-commerce oplossing waarbij onderaannemers bestellingen kunnen plaatsen, welke via vervolgens via het reguliere ERP systeem worden afgehandeld, zowel financieel als logistiek. Er maken dagelijks vele onderaannemers gebruik van het systeem dat heeft gezorgd voor een sterk efficiency voordeel. Het beheer van de omgeving is in handen van Datacon via een service level agreement.