API Management

API Management helpt organisaties bij het publiceren van API's naar externe, partner- en interne ontwikkelaars om het potentieel van hun gegevens en services te ontsluiten. Met een API Management Platform kunt u zowel private als publieke API's configureren, beheren, documenteren en monitoren. Publieke API's kunnen vrij gebruikt worden door derde partijen, terwijl voor het gebruik van een private API betaald dient te worden op basis van bijvoorbeeld een abonnement.

De voordelen van het gebruik van API's:

  • Verlaging van kosten. APIs worden in tegenstelling tot traditioneel programmeren geconfigureerd en kunnen worden hergebruikt en gecombineerd met andere API's als 're-usable assets' binnen een IT landschap. Hierbij is de achterliggende gedachte van een API het gemak voor ontwikkelaars. De API is gebaseerd op 'human readible' code, documentatie en voorbeelden, waardoor partijen zich zeer snel en voornamelijk zelfstandig kunnen aansluiten op de geboden API's.
  • Gebruik van ecosysteem. Derden kunnen zich op uw API's aansluiten, waardoor een ecosysteem van applicaties zich vormt rondom uw dienstverlening.
  • Verhoging van omzet. Realiseer nieuwe verdienmodellen door informatie en diensten op een gestandaardiseerde en terugkerende wijze beschikbaar te stellen aan klanten en partners.
Datacon levert zowel API's met behulp van het API Management Platform binnen het MuleSoft Anypoint Platform als op basis van .NET. Hierbij wordt vaak gekozen voor een RESTful API in combinatie met JSON.