IoT oplossingen

Verrijk uw productaanbod en verbeter de klantervaring door middel van ‘smart connected devices’. Van smart vending machines, PoS systemen, medische apparatuur tot kleine systemen zoals sensorgestuurde toegangspoorten. Datacon biedt het connectiviteitsplatform MuleSoft Anypoint Platform en het billing-platform Telbase, dat transacties tot facturen verwerkt, waardoor u in korte tijd in staat bent om een IoT strategie te realiseren.

Complete connectiviteit voor IoT
Maak gebruik van de kracht van API-gestuurde connectiviteit voor een volledige connectiviteitsoplossing om digitaal zaken te doen. Verbind en orchestreer data op IoT-apparaten met andere apparaten of met back-endtoepassingen.

Lage frictie
Maak gebruik van open standaarden en developer-friendly tools voor snelheid en productiviteit. Maak verbinding met apparaten met behulp van out-of-the-box transportprotocollen zoals Zigbee en MQTT.

Future proof
Een absolute voorwaarde om een IoT architectuur toe te passen is een toekomstbestendig API-platform wat op uw huidige architectuur past en niet andersom.  Hiermee bereikt u volledige flexibiliteit met een hybride architectuur om verbinding te maken met toekomstige technologieën.

Verbind apparaten
De engine core van het Anypoint Platform kan rechtstreeks worden ingebed in IoT-apparaten , zodat data-integratie en -orchestratie paats vindt op het apparaat evenals naar IoT cloud diensten en andere back-end applicaties in een datacenter of de cloud. Met het Anypoint Platform kunt u gewone apparaten zoals vending machines, billboards, point-of-sale systems, en automotive apparaten, omtoveren in ‘smart connected devices’.

Verzamel  en orkestreer data van apparaten
Het Anypoint Platform kan worden ingezet als een gateway tussen IoT apparaten die gegevens vastleggen of genereren zoals sensoren en back-endapplicaties die de gegevens vervolgens verwerken. Het integratieplatform communiceert via light-weight protocollen zoals Zigbee en MQTT/TCP, of naar sensor gateways via HTTP, zo maakt u op een schaalbare manier verbinding en kunt u gegevens van duizenden apparaten beheren en analyseren.

IoT Verdienmodellen
Ons billingplatform Telbase ondersteunt diverse IoT-verdienmodellen en combinaties hiervan:
  • One-time Charges;  klanten betalen eenmalig voor een product of dienst.
  • Pay-for-Results; Klanten betalen alleen voor gerealiseerd resultaat.
  • Freemium; Biedt de mogelijkheid om klanten aan te trekken die nog niet overtuigd zijn van de diensten.
  • Subscription; Biedt klanten de mogelijkheid om flexibel hun dienstenpakket aan te passen gedurende looptijd van het abonnement.
  • Pay-as-you-go; Klanten betalen alleen voor daadwerkelijk gebruik van dienst of product.
Telbase maakt het mogelijk om een transaction-based fee in rekening te brengen voor elke soort IoT-dienst.