Master Data Management (MDM)

Met Master Data Management (MDM) verbetert u de kwaliteit van data in uw organisatie. Datacon hanteert hiervoor de MDM oplossing van Dell Boomi.
Met Master Data Management (MDM) verbetert u de kwaliteit van data in uw organisatie. Het biedt een set van processen, governance, beleid, standaarden en tools, waarmee data consistent wordt gedefinieerd en onderhouden. Een MDM oplossing ondersteunt en faciliteert in het beheer van data, doordat zij de enige bron is van master data binnen een organisatie. Hierbij verwijdert de oplossing duplicaten, standaardiseert het de data en biedt het regels, die voorkomen dat foutieve gegevens in het systeem komen.

Diverse onderdelen of business lines in uw organisatie bedienen dezelfde klant met verschillende producten en/of diensten, en onderliggende ondersteunende systemen. Het invoeren en bewerken van de data vindt plaats in verschillende systemen van front-office naar back-office gegevens, waarbij de kans op fouten of inconsistentie verhoogt wordt. MDM gaat dit risico van data inconsistentie tegen en zorgt dat iedereen dezelfde en juiste gegevens gebruikt.